Радосвета Симеонова се отказва от професионалния спорт, сега бяга към мечтите си в Баден-Баден

„Бях на върха, бях и на дъното, бях щастлива и тъжна, приемах победите и загубите, но сега е време да поема в друга посока”, сподели пред Добрич Онлайн лекоатлетката Радосвета Симеонова.

Радосвета Симеонова се отказва от професионалния спорт, сега бяга към мечтите си в Баден-Баден


Младата спортна звезда на СКЛА „Добруджа-99” се отказа от професионалния спорт и пое в друга посока. Спортът за нея вече е само развлечение след тежкия работен ден.  През изминалата година тя се премести в Германия. Макар че живее в малкия град,  мечтите й се простират нашироко. 


В Добрич Радосвета Симеонова е позната като един от най-добрите бегачи на дълги разстояния, като човек, отдаден на спорта и устремен винаги към победата. Тя сподели, че дълги години това е бил нейният живот, но за един миг е решила да остави всички състезания и тренировки зад гърба си. Винаги ще си спомня с усмивка за този период от живота си. „Да си стегна куфарите и да прелетя  2000 км не беше никак лесно решение. Не го направих от днес за утре, напротив, в продължение на дни мерих на кантар предимствата и недостатъците на живота в чужбина. В главата ми се въртеше само въпросът как ще се адаптирам към живота в Германия”, разказа тя. 

Радосвета е авантюрист по душа, обича да се забавлява, да излиза с приятели, или просто да запали колата и да потегли в непозната посока, но преместването й в чужда страна за нея е едно от най-смелите решения. 

Първото нещо, което направило впечатление на младата жена в Германия било, че немците са топли и усмихнати хора, винаги готови да помогнат и да отговорят на въпросите й. 


Тя работи като сервизкрафт във веригата казина „Аристо” в Баден – Баден. Професията й я среща с много млади хора от цял свят, на които не пропуска да разкаже за България и за града, в който е отраснала. Радосвета сподели, че най-много й липсва семейството и приятелите и че не е изключено някой ден да се завърне в Добрич, но в момента се чувства добре и се опитва да гледа напред в бъдещето.


Радосвета Симеонова се отказа от професионалния спорт, но не и от активния начин на живот. „Спортът е моята същност, ако не продължа да спортувам сякаш ще изгубя себе си. Просто вече го приемам като развлечение след тежък работен ден. С идването ми в Германия промених навиците си, промених живота си, промених себе си”, каза в заключение тя.