ОбС - Каварна днес отново гласува решението за събиране на такси от медиите при отразяване на общинските сесии

Местният парламент на Каварна днес отново ще гласува дали да се събират такси от медиите при отразяване на сесиите на Общинския съвет.

ОбС - Каварна днес отново гласува решението за събиране на такси от медиите при отразяване на общинските сесии

Припомняме, че общинските съветници на Община Каварна бяха приели единодушно Правилника за дейността на ОбС, неговите комисии и взаимодействието му с Общинската администрация на редовно заседание на 28 януари. Точка 5 от него гласи, че заснемането и излъчването на заседанията на Общинския съвет в Каварна се извършват с разрешението на председателя на ОбС и се заплащат по определена от Наредба 3 - за определянето на местни данъци и такси, цени и услуги на територията на Община Каварна, тарифа. 



Община Каварна иска такса за медиите при отразяване на общинските сесии

С други думи ако журналистите искат да свършат своята работа и да информират обществото за дейността на общинския съвет, те трябва за заплатят такса. 

Решението на общинските съветници на Каварна беше върнато като незаконно от областния управител на Добрич Красимир Кирилов, тъй като Законът за местното самоуправление и местната администрация предвижда, че заседанията на общинските съвети са открити.

Сесията на Общинския съвет на Каварна ще започне в 14 часа днес.