Откриват изложба на преподаватели и докторанти от Факултета по изобразително изкуство към Великотърновския университет

Откриват изложба на преподаватели и докторанти от Факултета по изобразително изкуство към Великотърновския университет
В Художествената галерия в Добрич ще бъде открита изложба на преподаватели и докторанти от Факултета по изобразително изкуство към Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий" на 27 февруари.

Експозицията представя творческите търсения на различни автори, всеки със своята стилова идентичност. В нея са включени живопис, графика, скулптура и др., подредени в две от залите на галерията. Колекцията е гостувала вече в Бургас, Стара Загора, София и др.


Преподавателите и студентите от ВТУ активно участват в национални и международни проекти и изложби, сред които „Магията на Краков", „Код синьо", „АртРозалиада", „Print Meet" – графична изложба на Тракийския университет в Одрин.


Експозицията ще бъде открита в четвъртък от 17:30 часа в културната институция. 


Обучението по изобразително изкуство във Великотърновския университет датира от самото създаване на висшето училище през 1963 г., а факултетът е обособен като отделно структурно звено през 1974 г. За периода на съществуването си той е изградил и затвърдил своите образователни и художествени традиции и днес предлага актуална подготовка, съчетаваща академизъм и съвременност. Динамично развиващата се академична структура на факултета е изградена от осем катедри, разполагащи с необходимия квалифициран състав преподаватели и богат материално-технически капацитет. Художественото образование е ориентирано приоритетно към променящите се тенденции на националното и световно изкуство, предизвикателствата на професионалното реализиране и индивидуалните способности и интереси на обучаващите се. 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+