Събират средства за къща на семейството на починалото дете от с. Кардам

Събират средства за къща на семейството на починалото дете от с. Кардам
Около 2 500 лева са необходими, за да бъде закупена къща на семейството на починалото 9-годишно дете от с. Кардам, съобщи инициаторът на благотворителната инициатива Вили Димитрова.

“В наличност имаме около 5 000 лева. Ще са ни нужни още приблизително 2 500, защото ще трябва да се изкарат и необходимите документи по прехвърлянето. От тези пари, ако останат, ще бъдат предназначени за ремонт”, посочи Вили Димитрова. 


Децата от Кардам остават при баба си и дядо си


Причиняване на смърт по непредпазливост е работната версия за детето в Кардам


Инициаторът на благотворителната инициатива уточни още, че собственикът на къщата в с. Кардам е обявил продажна цена от 10 000 лева, но познава децата и е решил да направи отстъпка на 6 500 за семейството.  По думите на Вили Димитрова има и друг купувач, готов да даде 10 000 лева, затова средствата трябва да бъдат събрани бързо. Разкрита е дарителска сметка, има и поставени кутии в АBC маркетите в квартал "Добротица” и до МБАЛ - Добрич, в гостилница “Фесто" и бар “Ники” в Добрич. 


Жена е дарила кухненско обзавеждане за къщата, която има нужда от ремонт. За обновяването й ще бъдат необходими  строителни материали. В банята липсват плочки. Къщата разполага с три стаи, два гаража и две летни кухни. 


В заключение Вили Димитрова посочи, че къщата на семейството от село Кардам е в изключително лошо състояние и по-добрият вариант е да бъде закупена нова такава. Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+