Избраха кмета на Община Генерал Тошево Валентин Димитров за член на Управителния съвет на НСОРБ

Избраха кмета на Община Генерал Тошево Валентин Димитров за член на Управителния съвет на НСОРБ
Кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров е бил избран за член на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/, съобщават от местната администрация.

След гласуване на 265 общини от страната, са били избрани 23-ма членове на Управителния съвет на състояло се Общо събрание на организацията в София. 


Кандидатурата на Валентин Димитров са издигнали делегатите на 35 общини на форума, организиран от НСОРБ за Североизточния район, провел се на 6 февруари в град Варна. Събитието  е било част от програмата на Сдружението за подкрепа на новите изборни лица, които встъпват в местната власт в мандат 2019 – 2023 г.


От местната администрация съобщават още, че градоначалникът на Генерал Тошево е посочил, приоритета в работата му като член на Управителния съвет на НСОРБ - финансова децентрализация за силна местна власт и решаване на проблемите във ВиК сектора.


НСОРБ е официалният представител на местната власт в 261 междуведомствени органи – консултативни съвети, комитети за наблюдение, комисии, работни групи и др. В оперативната им работа участват над 550 представители от близо 200 общини.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+