Борисов изпраща правителствения самолет да прибере група ученици от Каварна

Премиерът Бойко Борисов разпореди транспортирането на 22 деца и 4 учителки от Италия с правителствения самолет.

Борисов изпраща правителствения самолет да прибере група ученици от Каварна

Той ще излети незабавно към Ботуша, като вместо стюардеси ще има медицински лица. "Разпоредил съм да се стяга правителственият "Еърбъс", да се оборудва, да лети с медицински екипи и да отидем да си приберем децата. Това са около 30 деца, представете си колко семейства се притесняват за тях. Пилотите ще бъдат изолирани, вместо стюардеси, ще летят медици. Ще приберем децата с полет до Варна, за да си идат по домовете в Каварна. Няма да ги разкарваме до София", съобщи още премиерът.



Ученици от Каварна се връщат предсрочно от Италия заради епидемията от коронавирус

Борисов допълни, че от ръководството на футболния клуб "Лудогорец", който в момента е в Милано за срещата с "Интер", също са предложили съдействие.  "Имаше план да се прибират с футболистите на "Лудогорец", но така ще трябва и футболистите да са под карантина. В момента подготвят машината", каза премиерът.

"Засега нищо им няма на децата. Пилотите ще бъдат с всички средства затворени. Казал съм с родителите да се свържат от щаба, за да може директно да кацнат във Варна, да си ги приберат в Каварна, за да се направи необходимото за карантинния период", добави още министър-председателят.

Източник: nova.bg