Йоана Димитрова - първа в училищния кръг на състезанието Spelling Bee в СУ ”Св. Климент Охридски”

Йоана Димитрова - първа в училищния кръг на състезанието Spelling Bee в СУ ”Св. Климент Охридски”
СУ “Свети Килмент Охридски“ вече има двама претенденти за участие в регионалния кръг на Десетото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

Йоана Димитрова от VII "Д" клас се класира на първо място в училищния кръг в СУ “Свети Климент Охридски“, гр. Добрич. Седмокласничката спелува правилно думата “complex” и победи Мирослав Димитров от V "Д" клас , който остана втори. И двамата ученици имат право да участват на регионалното състезание, което ще се проведе в края на март в гр. Варна. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 25 април 2020 в София.


Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Състезанието повишава интереса на учениците към изучаването на английския език и подобрява знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Spelling Bee се провежда в България вече 10 години, и за това време пораснаха и хилядите участници от 3 до 7 клас, които с гордост помежду си се наричат “пчели” (от англ. Bee - пчела), създадоха приятелства, а състезанието им показа, че за да успееш трябва да си уверен, постоянен и много мотивиран.


Всяка година организаторите предлагат на училищата да участват в допълнителни дейности и конкурси по значими теми като безопасността в интернет пространството, агресията в училище, взаимопомощта. В юбилейната година участниците ще се включат в кампания под наслов Share the BEE spirit, за да може повече хора от местните общности да споделят духа на състезанието и да научат защо е толкова значимо то за ученици и учители от цялата страна.


Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ, Британски съвет и Министерство на образованието и науката.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+