Мотористи се обединиха около каузата да подкрепят семейството на починалото дете от с. Кардам

Кампания за събиране на средства за семейството на починалото 9-годишно дете от с. Кардам се е провела по време на турнир по стрелба в град Варна.

Мотористи се обединиха около каузата да подкрепят семейството на починалото дете от с. Кардам



Благотворителната инициатива по време на турнира по стрелба с бойно оръжие, организиран от МК „Нощни вълци”, е била подкрепена от различни мото клубове и свободни мотористи.  Сред активистите в добродетелната проява са били и мотористи от клуб „Кан Аспарух 681“ в Добрич, които са съорганизатори на компанията в "Помощ на децата на Кардам". 

Обединени около каузата само за два часа всички са събрали сумата от 480 лева. Тя ще бъде дарена за закупуване на дом за децата от генералтошевското село. 


Децата от Кардам остават при баба си и дядо си

Причиняване на смърт по непредпазливост е работната версия за детето в Кардам

Къщата на семейството от село Кардам е в изключително лошо състояние и по-добрият вариант е да бъде закупена нова такава. За тях е намерена къша, за чието закупуване се събират средства. Тя разполага с три стаи, два гаража и две летни кухни. Собственикът на къщата е обявил продажна цена от 10 000 лева, но познава децата и като жест е направил отстъпка на 6 500 за семейството.

Средствата за закупуването на къщата не достигат, поставени са дарителски кутии в АBC маркетите в квартал "Добротица” и до МБАЛ - Добрич, в гостилница “Фесто" и бар “Ники” в Добрич.