С меню, приготвено от петима шеф-готвачи и песните на Васил Петров ще премине благотворителната вечеря за приюта в кв. Рилци

Първата по рода си приятелска вечеря ще се проведе в ресторант “Walnuts Life&Food” в Добрич на 23 март.

С меню, приготвено от петима шеф-готвачи и песните на Васил Петров ще премине благотворителната вечеря за приюта в кв. Рилци

Целта на събитието е да се съберат средства за довършване на приюта за бездомни в квартал "Рилци". За доброто настроение на присъстващите ще пее Васил Петров. Ястията ще бъдат приготвени от петима шеф-готвачи от различни ресторанти в страната - Мария Димитрова от “Марая”, Краси Ковачев от “Космос”, Александър Александров от „Тракийски скали“, Димитър Димитров и Вяра Торозова от „Walnuts Life&Food“. 



Идеята за приятелската вечеря се ражда, когато отец Емануил споделя на шеф Димитър Димитров финансовите си затруднения при строежа на приюта за бездомни в добричкия квартал „Рилци“. „Подобно събитие в Добрич не се е случвало досега. Според мен ще се получи много интересно и за добра кауза“, сподели шеф Димитров от Walnuts Life&Food.

Изграждането на приюта за бездомни хора започва преди шест години по инициатива на покойния отец Стоян. Идеята се ражда, когато социалният дом в храм „Света Троица“ се оказва малък за всички нуждаещи се. Днес делото на отец Стоян продължава отец Емануил. За построяването на дома за бездомни се разчита само на дарения. Застроената площ е около 800 квадратни метра, капацитетът й ще бъде за 40-50 човека. Към момента приютът е на етап груб строеж с покрив. До момента са вложени близо 90 000 лева. Призивът на отец Емануил е да правим добро целогодишно, а не само по празниците. 

Благотворителната вечеря ще се проведе на 23 март, а покани за нея могат да бъдат закупени от ресторант “Walnuts Life&Food”.