Окончателно: Добруджа приема съперника си за КНК в Добрич

Хандбален Клуб Добруджа ще приеме първия си съперник в евротурнирите в зала "Русалка" в Добрич.

Окончателно: Добруджа приема съперника си за КНК в Добрич

Първият мач между Добруджа и молдовския Улим-Алексия е следващата неделя, 9 октомври, от 18.00 часа. Двубоят ще се играе в зала "Русалка" в Добрич. Сблъсъкът е от втория кръг на КНК.


 

За седма поредна година хандбалистите на Добруджа ще представят Добрич на европейска сцена.

 

За последно жълто-зелените играха евромачове пред своята вярна публика през пролетта на 2009 година. Тогава Добруджа победи силния сръбски Пролетер Нафтагаз (Зренянин) с 31:26. Преди това добричлии отстраниха литовски Драгунас (Клайпеда) след два мача в Добрич и достигнаха до историческия 1/8-финал в евротурнирите срещу Пролетер Нафтагаз.

 

В събота започна новият шампионат в мъжката Национална лига по хандбал. Заради отказа на Локомотив (Горна Оряховица) от участие в първенството Добруджа почива в първия кръг. Така добричлии ще изиграят само една официална среща преди да се изправят срещу Улим-Алексия - в неделя, 2 октомври, срещу ЦСКА в София в мач от втория кръг на мъжката Национална лига по хандбал.

 

Отборът ще бъде в добра форма за първия си евромач, уверен е старши треньорът на Добруджа Георги Андреев. Ще търсим победа срещу молдовците в Добрич, при това с разлика, допълни той. Въпреки финансовите затруднения в клуба, сме амбицирани да спечелим първия мач срещу Улим-Алексия с добър аванс, който да ни позволи да търсим крайната победа и класиране за следващия кръг, заяви Георги Андреев.

 

Реваншът в молдовската столица Кишинев ще се играе на 16 октомври, неделя.

 

Ако ХК Добруджа отстрани молдовския Улим-Алексия, в следващия кръг на КНК ще срещне руския Каустик (Волгоград).