Следващата седмица подписват договора за интегриран градски транспорт на Добрич

За девети март е насрочена датата за подписване на административния договор за безвъзмездна финансова помощ по проект „Развитие на интегрирана система на градския транспорт на Добрич“.

Следващата седмица подписват договора за интегриран градски транспорт на Добрич

Срокът за изпълнение е 30 месеца и ще започне да тече след подписването му. Проектът е одобрен за изпълнение на 28 февруари с решение на  Управляващия орган на Оперативната програма „Региони в растеж“.



При подходящи метеорологични условия започва рехабилитацията на бул. “Добричка епопея”

Проектът включва внедряване на интелигентна система за управление на трафика, която ще променя циклите на 21 светофарни кръстовища с оглед натовареността им с автомобили, подмяна на светофарните секции с нови енергоспестяващи такива,  изграждане на система за управление на обществения транспорт с цел спазване на разписанията и изграждане на контролен център за управление.  Ще бъдат поставени електронни информационни табла на 30 ремонтирани спирки.

За постигане  на интегрираност на системата за обществен транспорт в проекта е заложена  цялостна реконструкция на бул. „Добричка епопея“ с подобект мостово съоръжение с обособяване на самостоятелни велоалеи  и тротоари. Срокът за изпълнение на строителните дейности е 12 месеца.

Предвидено е и модернизиране на подвижния състав на градския транспорт, чрез закупуване на  4  електробуса, зарядни станции и маслен трансформатор за обслужване на  линии 124, 201, 233.

Проектът е на стойност  8 138 546,72 лв., от които  327 256,12 лв. са собствено  финансиране.