Любомир Сивков представи първата си книга, събрала различни истории от пъстрия свят

Първата книга на Любомир Сивков „Светът е пъстър и тук, и там” беше представена от поетесата и журналист Петранка Божкова и самият автор в Огледалната зала в Добрич снощи.

Любомир Сивков представи първата си книга, събрала различни истории от пъстрия свят



Любомир Сивков е роден през  1952 година в Добрич, завършва в  Природоматематическата гимназия „Иван Вазов” в град  Добрич. Следва философия в Софийския университет, а след първи курс продължава образованието си в Санктпетербургския държавен университет с философия и естетика. 


Книгата „Светът е пъстър и тук, и там”  е структурирана в три раздела в зависимост от мястото на случките, които са разказани. Първият е „Тук” , вторият - „Там” и третият раздел е „Пъстър свят”.  Заглавието е концентриран израз на обобщена представа за многообразието на живота по света. В нея авторът разказва за различните си интересни пътувания, за срещите и преживяванията,  история, география, етика, естетика, народопсихология, философи, описания на забележителности, архитектурни паметници и любопитни слуки. 


„Да отвориш очите си за тази пъстрота , да я докоснеш и после да разкажеш за нея” , това каза в представянето на книгата Петранка Божкова. 


На стотиците страници Сивков  разказва за представянето на Добричките художествени състави по света , за концертите на Българския камерен оркестър в Япония, за посещението на  Професионалния  фолклорен ансамбъл в Италия , за Духовия оркестър в Русия,  Хора на учителките в Швейцария и фолклорния ансамбъл „Добротица” в Египет, за митологичния български казан за варене на ракия и за вечните футболни страсти.


„Аз съм доста по-критичен към себе си и своята работа”, каза Любомир Сивков. Той сподели, че първоначалната идея за написването на книгата е дошла от неговото семейство и днес е много благодарен на близките и приятелите си, че са му помогнали за реализирането на неговата книга.


Гостите в залата бяха поздравени от изпълнение на професионален ансамбъл Добруджа.

Автор: Баласка Пенева