Шестима атлети от СКЛА „Добруджа“ достигнаха до медали в Поморие

Името на България на Балканиадата по спортно ходене ще защитават четири от тях

Шестима атлети от СКЛА „Добруджа“ достигнаха до медали в Поморие

До призови места и медали в традиционния турнир по спортно ходене „Поморие“ достигнаха шестима представители на СКЛА „Добруджа“. Отличаващото изминалата надпревара в едноименния град от друг път бе, че тя се явяваше квалификация за оформяне състава на националния отбор в отделните възрасти за Балканските игри. Шампионатът ще се състои в Украйна на 14 март.




Право да облекат националното трико за първенството в Ивано-Франковск придобиха четирима добрички атлети, подготвящи се под ръководството на треньорите Силвия и Милен Петрови. Със злато край морето при девойките под 18 години се окичи Александра Бекярова, която бе най-бърза по трасето с дължина 5 км. С успех при юношите в същата възраст, но на 10 км, се поздрави Георги Георгиев. Юношите и девойките под 20 години трябваше да изминат дистанция от 10 км. Тук до втори места достигнаха съотборниците Иван Иванов и Рени Хинева. Именно изброените състезатели ще защитават името на България след седмица в Украйна.


Трета при девойките под 20 години остана Мира Николова. Добричкият клуб разчиташе при жените на две ходачки. Станислава Петрова финишира на трета позиция, а неостаряващата Йовка Няголова също преодоля 10-километровото трасе. Състезателите от СКЛА „Добруджа“, които няма да участват на Балканиадата, ще продължат подготовката си в дисциплината. Причината е, че националният шампионат по спортно ходене ще се проведе на 11 април и то в Добрич, когато имат възможността да се изявяват пред местна публика.