Алтен Атанасова спечели с лекота турнир по спортно ходене

Треньорът в СКЛА „Добруджа 99“ Николай Янков е ръководител на групата национали за Украйна

Алтен Атанасова спечели с лекота турнир по спортно ходене

Състетелката от СКЛА „Добруджа 99“ Алтен Атанасова не остави нито за миг съмнение в превъзходството си по време на турнира по спортно ходене „Поморие“, който бе квалификация за участие на Балканиадата. Добричлийката финишира с голяма преднина на 10 км при девойките под 20 години и заслужено изкачи най-високото стъпало на стълбицата на победителите. За качествата и таланта на Алтен говори факта, че тя изпревари повечето от участниците в надпреварата при юношите и жените. До второ място при юношите под 18 години достигна Петър Димов, мерил сили също на 10 км. Трети в групата до 16 години при юношите се класира 14-годишната нова надежда на клуба в дисциплината – Ашкън Али. По този начин място в националния отбор придобиха Ал. Атанасова и П. Димов, които ще облекат националното трико и ще участват на Балканските игри в Украйна.



Двамата ще бъдат предвождани от треньора Николай Янков. Опитният наставник е натоворен от Българската федерация по лека атлетика да ръководи групата, която ще се състезава на 14 март в град Ивано-Франковск. В националния тим влизат девет атлети, като шестима са от Добрич. Поради тази причина тръгването за Украйна ще стане от нашият град. Останалите национали трябва да са тук в сряда /11 март/, когато е предвидено отпътуването за бившата съветска република. Надявам се всички да се представят на ниво и да защитят гласуваното им доверие, сподели очакванията си Н. Янков.
СКЛА „Добруджа 99“ е домакин в началото на април на държавното първенство по спортно ходене за всички възрасти. Обикновено след този шампионат става оформянето на съставите за Балканиадата, но тази година има разместване в календара и с приоритет са международните изпитания.