Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?

Седмичен обзор на новините за периода от 2 до 7 март

Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?

Встъпи в длъжност новият заместник-кмет по "Устройство на теритрията, строителство, общинска собственост, приватизация и опазване на околната среда" в Община Добричка - Иван Пейчев.


Голяма опашка от хора се изви пред „Пътна полиция” в Добрич за пререгистрация на автомобилите с газови уредби.

От Община Добрич обявявиха открита процедура за кандидатстване по Програмата за финансиране на граждански инициативи в полза на местната общност от бюджета на общината за 2020 година. 

Близо 90 спасени от улицата или търсещи дом кучета и котки показа изложбата “Осинови любовта”, която беше е подредена пред Народното читалище „Йордан Йовков”. 

Деца от Божурово зарадваха с мартенички служителите в Община Добричка  

В навечерието на Националния празник на България – 3 март, четирите седми класа от СУ „П. Р. Славейков” поздравиха своите съученици и преподаватели с откъс от одата на Иван Вазов „Опълченците на Шипка”

ЧСУ „Леонардо да Винчи“ излъчи двама претенденти за участие в регионалния кръг на Десетото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee.  

Войводите от сдружение „Хайдути” проведоха открит урок по родолюбие днес в Художествената галерия на Добрич.  

Стотици добричлии отдадоха почит на загиналите за Освобождението на България

Проектът за изграждане на "Интегриран градски транспорт" в Добрич е одобрен от Управляващия орган. Това съобщи кметът Йордан Йорданов в официалната си страница. 

Майки на деца със специални потребности излязоха на протест пред Областната администрация в Добрич в подкрепа на Закона за личната помощ. 

Васил Василев от Частната профилирана гимназия "Райко Цончев" в Добрич е акредитиран като журналист в международния пресцентър на Евровизия 2020. 

Добричлията Иван Ганчев отново вдигна купа със своя отбор „Sony Center Fury”, този път от Шотландска баскетболна лига на дивизия 1. 

От 6 до 11 март, включително, е обявена грипна епидемия на територията на цялата страна. Това гласи подписана от министъра на здравеопазването заповед. 

Първата книга на Любомир Сивков „Светът е пъстър и тук, и там” беше представена от поетесата и журналист Петранка Божкова и самият автор в Огледалната зала в Добрич. 

Най-старият клуб на пенсионера в Тервел беше изцяло ремонтиран и реновиран. Очаква се той да отвори врати в празничния 8 март. 

По традиция на Тодоровден в с. Малка Смолница се провежда турнир по конен спорт. И тази година събитието предизвика огромен интерес и събра публика от стотици добруджанци.