Три медала за СКЛА „Добрич“ при старта на шампионата по хвърляния в Балчик

Първенството на страната в Белия град продължава с битки за титлите в още дисциплини

Три медала за СКЛА „Добрич“ при старта на шампионата по хвърляния в Балчик

Град Балчик за пета поредна година е домакин на националния шампионат по хвърляния в отледните възрастови групи. Домакините от СКЛА „Черно море – 2005“ са се пострали отново да предоставят необходимите условия за максимална изява на състезателите от всички части на България. Първият ден от надпреварата премина с положителен знак за представителите на СКЛА „Добрич“. Добруджанци имаха сериозно пресъствие в сектора за хвърляне на чук. До титлата на страната в дисциплината при мъжете се добра Никола Михов. Възпитаникът на треньора и президент в клуба – Галин Костадинов, показа стабилност при всичките си опити, които го изведоха до върха.



 

Добричлията дори има реална възможност да попадне в състава на България за Европейската купа по хвърляния в Лейрия /Португалия/, но в групата на младежите /до 23 години/. Окончателното решение ще вземат ръководните фактори в БФЛА в началото на идната седмица. Шести в дисциплината край морето се нареди друг добричлия – Никола Пантелеймонов. Вицешампион при юношите под 18 години стана Ивайло Иванов. СКЛА „Добрич“ имаше сериозно присъствие в сектора и при девойките /16-17 год./.


 

Във финала попаднаха и четирите момичета от местнта школа. С бронз се окичи Ема Добрева, а непосредствено след нея се нареди Диана Стоянова. Дебютантките Мариела Маркова и Селин Садък пък финишираха на шеста и седма позиция. Това е равносметката за добричлии от първите изпитания край морето, като шампионата продължава в неделя. Галин Костадинов се надява на успешно представяне от страна възпитаниците си в мятането на диск, както и в хвърлянето на чук при жените. Очаквам поне два-три медала, с които да изпратим още един ползотворен уикенд, е оптимистично настроен клубният шеф.