Родителите да не водят децата си на градина, ако са болни, призова д-р Баева

Детските градини и ясли в Добрич остават отворени

Родителите да не водят децата си на градина, ако са болни, призова д-р Баева

Родителите да бъдат отговорни и да не водят децата си на детска градина и ясла, ако са болни, за да не излагат на риск здравите. Това призова зам.-кметът по “Хуманитарни дейности” в община Добрич д-р Баева. С цел ограничаване на заболеваемостта в детските заведения се извършва медицински преглед на входа, засилени са мерките за почистване и дезинфекция на помещенията. Д-р Баева коментира ситуации, при които не са били допуснати болни деца след ежедневния филтър и родители са направили проблем за това. Има майки и бащи, решили да ограничат посещението в ясли и градини на децата си превантивно. 


Детските градини и ясли в Добрич остават отворени

Грипна епидемия е обявена на територията на цялата страна

“Всичко, което трябва да направи държавата, го е направила, но има някои неща, които са в наши ръце. Децата са в грипна ваканция, за да си стоят вкъщи. Детските заведения са с филтър на входа. Aпел към родителите - не си водете болни децата. За яслите и градините са осигурени дезинфектанти”, заяви д-р Баева. 

Тя беше категорична, че паниката във връзка с коронавируса e вредна, но личната хигиена е задължителна. В заключение направи разяснение за разликата между дезинфектант и антибактериален гел за ръце:

“Дезинфектантите са по-висока категория, те са за определени повърхности и хора. Когато не работим с рискови хора, антибактериалният гел е достатъчен, както и миенето на ръцете с топла вода и сапун”.