Дезинфекцират спирките на обществения транспорт в Добрич заради коронавируса

Кметът на Добрич Йордан Йорданов днес е свикал заседание на Общинския щаб за действия при бедствия и аварии предвид усложнената епидемиологична обстановка.

Дезинфекцират спирките на обществения транспорт в Добрич заради коронавируса

От местната администрация съобщават, че са били набелязани допълнителни мерки за превенция на коронавируса, сред които измиване на спирките на обществения транспорт с последващо дезинфекциране. Общинското предприятие „Градски транспорт – Добрич“ извършва необходимите превантивни мерки, които включват дезинфекция на автобусите по два пъти на ден и осигуряване на предпазни маски на служителите. Областният съвет на БЧК отменя всички предвидени мероприятия в дейността си.



Отменят се всички планирани обществени събития, културни и спортни мероприятия, провеждани на закрито. Детските ясли, градини и социалните заведения продължават работата си при ежедневен медицински контрол и спазване на всички противоепидемични мерки. Клубовете на пенсионера в Добрич  преустановяват  дейността си.

Кметът Йорданов призовава гражданите и институциите за висока лична и обществена дисциплина за намаляване на риска от разпространение на заболяването.