1702 добруджанци са декларирали доходите си пред НАП в Добрич от началото на данъчната кампания

1702-ма добруджанци са декларирали доходите си за миналата година пред Националната агенция за приходите в Добрич от началото на данъчната кампания, съобщават от НАП.

1702 добруджанци са декларирали доходите си пред НАП в Добрич от началото на данъчната кампания

1259 от тях са подали формулярите си с електронен подпис или персонален идентификационен код, което представлява  74% от общо подадените годишни декларации. От НАП в Добрич напомнят, че през данъчната кампания на 2020 г. самоосигуряващите се лица  подават данъчните си декларации само по електронен път. Това се отнася и за регистрираните земеделски стопани, извършвали дейност през 2019 година.



Подалите годишните си декларации по електронен път до 31 март ползват отстъпка до 500 лева от данъка за довнасяне, ако нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да са внесли целия размер на данъка за довнасяне в срок до 31 март.

Предварително попълнените декларации за облагане на доходите на физически лица от днес са достъпни в портала за е-услуги на Националната агенция за приходите. Притежателите на персонален идентификационен код (ПИК) или квалифициран електронен подпис вече имат достъп до въведените данни за доходи от трудови правоотношения, граждански договори и хонорари, доходи от наем за имоти, отдадени под наем на юридически лица и субсидии, изплатени на земеделски производители. Всеки данъкоплатец обаче има задължението да провери доколко е вярна информацията в документа. При наличие на несъответствия, може да се правят поправки преди декларацията да бъде изпратена.