Дават ли шофьорите в Добрич предимство на пешеходците на зебра (видео)

Според резултатите от анкетата на Добрич Онлайн отговорът е категорично да. Цели 94% от гласувалите заявяват, че спират на зебра.

Близо 400 шофьори отговориха на въпроса на Добрич Онлайн "Давате ли предимство на пешеходците на пешеходна пътека?".

"Категорично да, винаги спирам за да пресекат" са посочили 43%, а близо половината (49%) отговарят - "Да, често ми се случва".

Имам желание, но ме е срам, че другите шофьори ще ми се смеят. Така отговарят на въпроса 1% от нашите читатели.

Да не съм луд, не искам идващият зад мен да ме блъсне отзад - поради тази причина не спират на зебра 2% от шофьорите в Добрич.

5% пък искрено си признават не просто, че не спират, а дори всячески се опитват да покажат на пешеходците, че няма да им бъде даден път. Те са посочили отговора "Не, напротив, даже преди зебрата давам повече газ".

Дали наистина шофьорите в Добрич са толкова стриктни в спирането на пешеходна пътека колкото показват резултатите от анкетата, преценете сами от кадрите, които Добрич Онлайн засне на няколко зебри в централната част на града.


<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/QakzGNalXhA?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


В следващата ни анкета ви питаме: За кой кандидат за президент ще гласувате на президентските избори на 23 октомври? - Алексей Петров, Атанас Семов, Волен Сидеров, Ивайло Калфин, Красимир Каракачанов, Меглена Кунева, Росен Плевнелиев, Румен Христов, Светльо от Хиподил или друг.

Дават ли шофьорите в Добрич предимство на пешеходците на зебра (видео)