Пристигна единствената в България апаратура за отстраняване на болкови синдроми, дарена от семейство от Добрич

Единствената в България е апаратурата, която семейство от Добрич дари на болницата с помощта на благодетели

Пристигна единствената в България апаратура за отстраняване на болкови синдроми, дарена от семейство от Добрич

В Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич днес е пристигнала системата за декомпресия SpineMED®, закупена чрез кампанията "Да продължи доброто и след Деско". Това съобщи Антоанета Малева, майка на Десислав Димов, който почина на 38-годишна възраст. Той беше с тежка травма на гръбначния стълб, причинена от катастрофа, последвана от 17 години на тежки болки и парализа. През последните две години за него бяха организирани кампании по набиране на средства за поредното му лечение.  По-голямата част от необходимата сума за закупуване на медицинската система беше осигурена от събраните за лечението на младия мъж средства. 



Семейство от Добрич ще закупи апаратура за болницата със събрани средства за лечение на сина им

До дни се очаква да пристигне в добричката болница системата за декомпресия, дарена от семейство от Добрич

Чрез кампанията "Да продължи доброто и след Деско" успяха да бъдат набавени средствата, недостигащи за закупуване на апаратурата SpineMED®/Канада/, световен лидер в нехирургичната спинална декомпресия, предназначена за облекчаване на повредени и дегенеративно променени дискове. 

Припомняме, че по думите на началника на Отделението по физикална медицина и рехабилитация в МБАЛ д-р Гергана Стойкова апаратът, представляващ вид система за екстензионна терапия, е единственият такъв в България. 

Единствената в България ще бъде апаратурата, която семейство от Добрич ще дари на болницата

Управителят на фирмата производител лично ще проведе обучение с медицинските специалисти след инсталиране на системата. Официалното откриване на апаратурата е предвидено за 26 март в болницата в Добрич.