„Добруджа 07“ прегази с лекота „Арда“

Добричлии надделяха с 3:0 в Кърджали и продължават да са трети в елита

„Добруджа 07“ прегази с лекота „Арда“

Волейболистите на „Добруджа 07“ затвърдиха добрата си форма и отнесоха с 3:0 гейма в Кърджали местния „Арда“. Срещата бе от ХХ кръг в Суперлигата, като благодарение на успеха добричлии продължават да удържат третото място в класирането. Гостите спечелиха отделните части с 25:16, 25:13 и 25:23 точки. Както е видно от развоя, те диктуваха събитията на игралното поле в зала „Арпезос“ и закономерно се добраха до победата. Превъзходството на „зелените“ бе най-отчетливо в първите два гейма, които те спечелиха с лекота и без особена съпротива от страна на разколебаните домакини.



Най-оспорвано премина третата част, в която състезателите на „Арда“ вдигнаха гарда, но липсата на публика в залата не можа да ги мотивира за обрат, а и по-опитните състезатели от Добрич не допуснаха изненада. За това допринесоха също направените смени от страна на старши треньорът Петър Шопов, с което окончателно бяха прекършени мераците на кърджалийци да вземат поне почетен гейм. След 25:23 в своя полза добруджанци заслужено ликуваха и препотвърдиха амбициите си да атакуват медалите в първенството. В предпоследния XXI кръг от редовният сезон, „Добруджа 07“ приема на 16 март в зала „Добротица“ шампионите от „Нефтохимик“. Мачът с бургазлии също ще премине без публика, но за сметка на това ще бъде предаван директно по телевизия „Диема спорт 2“.
За „Добруджа 07“ играха: Ив. Станев, Ж. Георгиев, Д. Маринков, Пл. Шекерджиев, Ал. Кордев, Св. Арнаудов, Н. Тодоров - либеро /Ив. Петров, Фр. Джагета, Й. Пеев, Ив. Крачев, Ал. Николов/.