Кметът на Генерал Тошево издаде заповед с превантивни мерки срещу разпостранението на COVID-19

Кметът на община Генерал Тошево Валентин Димитров издаде заповед относно мерките по организацията на работа на Общинската администрация и предоставянето на административни услуги, съгласно насоките на Националния оперативен щаб във връзка с обявеното в страната извънредно положение заради коронавируса.

Кметът на Генерал Тошево издаде заповед с превантивни мерки срещу разпостранението на COVID-19

С цел превенция ще се оптимизира пропусквателният режим в сградата на Община Генерал Тошево, служителите в администрацията ще ползват входа откъм НЧ „Светлина” и входа към гаражите, външните посетители и потребителите на административни услуги трябва да ползват официалния вход на сградата. 


При необходимост от лична среща с външни лица служителите да слязат в централното фоайе на сградата и в ЦУИ, няма да се допускат на работа лица с грипоподобна симптоматика. При видими симптоми на неразположение на външни лица в сградата на Общината, те ще бъдат поканени да използват лични предпазни средства, както и да се намират на дистанция един от друг най-малко от един метър. 

Забранява се провеждането на заседания, работни групи, комисии и други прояви. В случай на спешна необходимост, се ползва зала след изричното разпореждане на кмета или секретаря на общината. Командироването на служители от администрацията в чужбина също е забранено. Ако се налага командироване на територията на страната, същото да става само при неотложна необходимост.

Няма да се допуска струпване на граждани, в рамките на работното време на Центъра за административно обслужване, ще се извършва прекъсване за дезинфекция три пъти на ден по 15 минути. Потребителите ще се информират по телефона и в интернет. 

Противоепидемичните мерки в заповедта са в сила до изричната им отмяна.