Йордан Йорданов: Трябва да положим максимални усилия като общество, да се вслушаме в Националния щаб

Да положим максимални усилия като общество и да спазваме съветите на Националния щаб за ограничаване разпространението на коронавируса. Това апелира кметът на община Добрич Йордан Йорданов.

Йордан Йорданов: Трябва да положим максимални усилия като общество, да се вслушаме в Националния щаб

Той подчерта, че от особено значение е да информираме възрастните хора да останат у дома. Причината е, че Covid – 19 излага хората от третата възраст на по-голям риск. Градоначалникът заяви, че в момента е жизненоважно да опазим по-възрастните. 



Ясни са превантивните мерки за Добрич срещу разпространението на коронавирус, затварят барове и дискотеки

„Аз съм човек, който подкрепя радикалните мерки, защото точно в този момент ни трябва изключително много дисциплина и отговорност. В момента се надпреварваме с времето и работим за тези по-възрастни хора, за да предотвратим бъдещи летални случаи“, каза той. 

Йорданов подчерта, че Община Добрич е предоставила и телефона си – 058 602 724, на който 24 часа в денонощието могат да се подават сигнали от възрастни хора, които имат нужда от помощ. Получил уверение от граждани, които са готови да помогнат дори с лични средства за оказването на подкрепа на възрастни в нужда. 

С нова заповед кметът на община Добрич уточни кои търговски обекти имат право на работа

Домашният социален патронаж продължава да функционира, за да изхранва възрастните хора, които ползват услугата - над 400 човека. Йордан Йорданов увери, че работата на социалната услуга продължава по график, няма прекъсване на дейността.