Областният съвет на БЧК – Добрич приема сигнали за хора в нужда във връзка с извънредното положение

От Областния съвет на БЧК – Добрич обявиха телефон, на който ще се приемат сигнали за хора в нужда във връзка с извънредното положение в страната.

Областният съвет на БЧК – Добрич приема сигнали за хора в нужда във връзка с извънредното положение

От пресцентъра на БЧК съобщават, че в безпомощност се оказват възрастни хора, които живеят сами и нямат близки, хора с увреждания, многодетни семейства с ниски доходи, граждани, поставени под карантина и други. Те се нуждаят от храна, лекарства, дезинфектанти, лични предпазни средства и парични средства за лечение. Поради ограничена двигателна активност и болест, те не са в състояние да отидат до аптека или магазин. Всичко това поставя в затруднение и пред изпитание обществото. За такива хора може да информирате на телефон 058/602 247 от 9 до 16 часа в делничните дни. Подадените сигнали ще бъдат проверени и помощта ще е прецизирана в съответствие с правилниците на БЧК.


С оглед ограничените ресурси в момента, БЧК съобразно възможностите си подпомага приоритетно възрастни хора над 75 години и хора под карантина, които нямат близки и са в затруднение да се справят в създалата се ситуация. 

Областният съвет на БЧК обявява дарителска кампания от днес до 17 май  с приобщаване на фирми и граждани от област Добрич за набиране на финансови средства и дарения в натура на трайни пакетирани храни, месни и други консерви готови за употреба, дезинфектанти за дома и лична употреба. 

От БЧК очакват и доброволческа подкрепа при необходимост.    

ОС на БЧК Добрич – Фонд „Милосърдие“

UniCredit Bulbank клон Добрич  

IBAN: BG 59 UNCR 9660 1006277714