Дарителска кампания набира средства за деца, живеещи в крайна бедност

Работодателската организация „КРИБ” – Добрич стартира дарителска кампания в подкрепа на гладуващите деца, които се изхранват предимно от предоставения в училище топъл обяд.

Дарителска кампания набира средства за деца, живеещи в крайна бедност

Провокирани от репортаж по Българското национално радио за дете в с. Красен, което в началото на седмицата е припаднало от глад, защото се е хранило за последно в училище в петък, членовете на организацията решили да създадат дарителска кампания за гладуващите деца. 


С обявеното извънредно положение у нас във връзка с COVID-19 учениците не посещават учебни занятия, а някои от тях разчитат само на топлия обяд в училище, за да се нахранят. След направено запитване от страна на управителния съвет на Работодателската организация КРИБ – Добрич е станало ясно, че само на територията на община Добричка семействата, живеещи в крайна бедност, с от 3 до 10 деца, по справка от директорите на училища, са около 30.  Те почти нямат с какво да се препитават, а сега, когато децата не са на училище, те са и извън неговата грижа.

За да не допусне децата да гладуват, докато трае извънредното положение, КРИБ – Добрич обявява дарителска кампания. Със събраните средства ще се закупят пакетирани храни. С помощта на община Добричка ще бъдат транспортирани до населените места от общината, а кметовете и директорите на училищата ще раздадат продуктите на тези, които имат нужда. 

Средствата се набират по банкова сметка с IBAN: BG96UBBS80021080452430 -  за деца в риск в  ОББ – Добрич.  Храни в натура могат да даряват само производители или търговци. 

За повече информация тел.: 0887 348028, Галина Митева, председател на УС на КРИБ Добрич.