Добрич отбелязва Световния ден на рециклирането с онлайн инициативи

Сдружение „Зеленият пламък”, Черноморски център за развитие и ДоброЖънци приканват добричлии да се включат в отбелязването на Световния ден на рециклирането. Тази година мотото на събитието е #RecyclingHeroes.

Добрич отбелязва Световния ден на рециклирането с онлайн инициативи

Световният ден на рециклирането е инициатива, насочена към градовете и включва училища, фирми, организации и единици хора, които демонстрират различни начини за рециклиране на ежедневните отпадъци. Те са наречени “Герои на рециклирането” (#RecyclingHeroes), каквато е и темата на събитието през 2020г. Този ден се отбелязва за трети път по инициатива на Global Recycling Foundation. Целта е да бъдат популяризирани историите на хора, общности и градове, за които намаляването на отпадъците и рециклирането са приоритет.



Заради Извънредното положение в страната във връзка с мерките за недопускане разпространението на коронавируса COVID-19, се отменят всички планирани публични събития, но не и отбелязването на Деня на рециклирането. Първата стъпка е човек да създаде навик за разделно събиране във всекидневието си.

„Добрич е един от градовете, който ще обърне внимание на консумацията и ще ви изненада с практични и забавни начини да разберем значението на RRR (Reduce, Reuse, Recycle)”. За да станете герои на промяната,  покажете вашия начин за разделно събиране на отпадъци”, споделят организаторите.

Можете да подкрепите кампанията като посетите страницата на събитието във фейсбук, както и да споделяте снимки и видеа на страниците на партньорската мрежа в Добрич. Разпространете личния си добър пример, добавяйки хаштаговете #RecyclingHeroes  и #ГероиНаРециклирането.

Кампанията на национално ниво се осъществява със съдействието на БГ бъди активен. Партньори в Добрич са Зеленият пламък, Черноморски център за развитие и ДоброЖънци.