Вече са в сила новите мерки у нас заради коронавируса

Във връзка с усложнената обстановка, свързана с разпространението на COVID-19, здравният министър въведе нови, по-строги противоепидемични мерки на територията на страната. Те влязоха в сила в 00:00 часа, на 21 март.

Вече са в сила новите мерки у нас заради коронавируса

От днес е ограничено пътуването без неотложен повод. Организирани са контролно-пропускателни пунктове на входно-изходните пътища на областните центрове. Извършва се проверка на целта на пътуването. Пропускат се лица, чието пътуване е свързано само с полагане на труд, здравословни причини, или завръщане на настоящ и постоянен адрес. Това се удостоверява със служебна бележка от работодател или служебен документ – карта, медицински документ, документ за самоличност. 



Вече е забранено посещението на паркове, детски и спортни площадки и съоръжения на открити и закрити места, домашните любимци могат да бъдат разхождани, но без да се предизвиква струпване на много хора на едно място. 

Хората до 60 години няма да могат да пазаруват между 8:30 и 10:30 всяка сутрин, като целта е по-възрастните да използват този диапазон и да избягват излизане от дома впоследствие. 

Мерките са в сила до изричната им отмяна.