Веселин Велев: Нашите служители са ценни и не предвиждаме съкращения

Въпреки обявената извънредна ситуация с цел ограничение разпространението на COVID-19, работата в завода за гъвкави съединения за вода продължава по нормален начин.

Веселин Велев: Нашите служители са ценни и не предвиждаме съкращения

Над 300 са работещите в „Неопърл България“ в Добрич. Няма съкратени работници или такива, пуснати временно в отпуск. Персоналът, който има възможност, полага труд от вкъщи. Главно това са служители, които преди това са работили в офиса на фирмата. За останалия персонал са предприети всички санитарно-хигиенни мерки. Освен осигуряване на достатъчен брой маски и дезинфектанти, е направена реорганизация в завода, за да бъдат защитени работещите там. 



„Почивките по време на работа ги разделихме, за да бъдат хората възможно най-малко. Направихме приключването и започването на смените в по-различни часове, за да не се засичат хората в съблекалните, на входовете и изходите“, каза управителят на “Неопърл България” Веселин Велев. 

Още в началото на обявеното извънредно положение в страната са били изготвени и специални инструкции за персонала, който работи на три смени в завода. 

„Отговорниците по смени имат задължението да извършват проверки, за да се гарантира спазването на инструкциите от всички. Имаме и специална инструкция за работа с външни лица. При нас има много камиони, които идват и заминават. За шофьорите е осигурена специална стая, в която имат на разположение ръкавици, маски и дезинфектанти. Определили сме и начина на контактуване с хората във фабриката, които отговарят за доставките. Взехме доста отдавна мерки, така че да можем да продължим възможно най-дълго работа в ритъма, в който сме свикнали. Надявам се да може да изкараме дълго време в този ритъм“, каза той. 

Весел Велев посочи още, че винаги е бил осигуряван ресурс за непредвидени случаи, какъвто е този в момента.

 „Имаме ресурс, не предвиждаме съкращения. Нашите служители са ценни, инвестирали сме много време в тях. Не можем да си позволим да ги освободим, защото ситуацията е временна“, каза в заключение той.