Общинските съветници в Добрич ще гласуват дарение от 50 000 лева за болницата

Една от точките на предстоящото редовно заседание на Общинския съвет на Добрич ще бъде актуализация на бюджета.

Общинските съветници в Добрич ще гласуват дарение от 50 000 лева за болницата

Местният парламент ще гласува предложението на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич да бъде дарена сумата от 50 000 лева във връзка с извънредната ситуация в страната. 



„Ще предложим на общинските съветници да гласуват сумата от 50 000 лева като дарение на болницата във връзка с извънредната епидемиологична обстановка. Не става въпрос да даваме пари за капиталов разход, а даване на дарение, за да подпомогнем болницата да подсигури персонала и за апаратура“, каза зам.-кметът по "Хуманитарни дейности" в община Добрич д-р Емилия Баева.

Зам.-кметът посочи, че най-добрият вариант е директорът на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич д-р Светозар Байчев да реши каква медицинска апаратура да бъде закупена със сумата, но въпреки това общинските съветници могат да направят свои предложения как да бъдат изразходени средствата. 

Сумата от 50 000 лева ще бъде осигурена от резерва в бюджета на Община Добрич.

Предстоящата сесия на ОбС – Добрич на 31 март няма да бъде открита за граждани заради извънредната ситуация в страната. Желаещите ще могат да следят редовното заседание на местната власт онлайн в официалния сайт на Община Добрич.