Какви са тревогите на хората при застраховането в интернет

Макар възможността да си направим застраховка онлайн е чудесна, много хора все още се въздържат да извършват такава дейност през интернет.

Какви са тревогите на хората при застраховането в интернет

Причините за това са няколко. От една страна, част от хора дори не подозират, че такава услуга е налична. От друга, за много от тях извършването на важни дейности в интернет е съпътствано от различни страхове като притеснение дали застраховката е наистина легитимна или страх, че предоставят чувствителни данни като лични данни и разплащателна информация на трети лица.



Тези страхове са до голяма степен безпочвени, защото сключената застраховка онлайн при оторизирани брокери като Ай енд Джи не се различава по абсолютно нищо от сключената във физически офис. Колкото до личните данни, брокерите, които предоставят такива услуги онлайн, са сертифицирани администратори на лични данни и поемат пълна отговорност за правилното менажиране и съхраняване на подобна информация.

Кои са предимствата при сключване на автокаско онлайн

Застраховката автокаско е от съществена важност за всеки автомобил, тъй като при пътнотранспортно произшествие, за разлика от „Гражданска отговорност“, тя покрива щетите по личния автомобил.

Различават се частично и пълно автокаско застраховане. Частичното покрива повредите, придобити при ПТП, както и при други обстоятелства като пожар или експлозия, зловредни действия на трети лица върху автомобила и тн. При пълно, водачът получава допълнителна сигурност при гореизброените ситуации, но и при повреди, причинени от природни бедствия, пълна щета или кражба на автомобила.

Предимствата на сключване на автокаско онлайн са няколко:

Възможност за сключване по всяко време на денонощието;

Избягване на посещение на физически офис;

Спокойствието да се изчете цялата налична информация без нужда от бързане;

Наличието на няколко оферти, които да се сравнят, за да се избере най-добрата за автомобила и клиента.

Как можем да направим запитване за застраховка

Преди сключване на автокаско е добре първо да се намери брокер, на когото клиентът да има пълно доверие. IandG Brokers са лидер в областта на онлайн застраховането, с над 25 години опит в бранша. На техния сайт може да бъде намерен лесен и интуитивен за ползване автокаско калкулатор, на който без усилия да се направи подробно запитване за този тип застраховка.

След въвеждане на данните и изпращане на заявката, потребителят ще получи оферти от различни застрахователни компании, за да може да сравни цени и условия и така да направи най-добрия избор за своя автомобил.