Община Добричка отпуска финансови средства на Юндер Бейтула за подготовка за Олимпийските игри

Община Добричка отпуска средства на многократния републикански шампион по вдигане на тежести Юндер Бейтула за подготовка за спечелване на квоти за Олимпийските игри. Това стана ясно на провело се днес закрито заседание на Добричкия общински съвет.

Община Добричка отпуска финансови средства на Юндер Бейтула за подготовка за Олимпийските игри

Съветниците дадоха единодушното си съгласие да бъдат отпуснати 610 лева на спортиста, предназначени за подготовка за спечелване на квоти за Олимпийските игри в Токио, които се предполага, че ще бъдат отложени за 2021 година. 


Юндер Бейтула е майстор на спорта по вдигане на тежести от 2009 година. Той е многократен републикански шампион в различни възрастови групи и категории. Спортист №1 на Добрич е за 2019 година. Участник е в много международни състезания, сред които световно първенство за мъже в Тайланд. 

 На Бейтула му предстои Европейско първенство в Москва, което е решаващо за квотите за участие в Олимпийските игри. Състезанието трябваше да се проведе през месец април, но предвид създалата се ситуация в световен мащаб, свързана с разпространението на коронавируса и затварянето на границите на Русия за чуждестранни граждани до 1 май, не се знае дали турнирът ще бъде отложен и за колко време.