Грешките, които правим при избор на парфюм

Парфюмът е един от невидимите детайли, които обаче значително подобряват визията ни и ни карат да се чувстваме уверени и красиви.

Грешките, които правим при избор на парфюм

Правилният избор на този благоуханен аромат също така може да ни направи и много по-атрактивни и приятни за околните, дори самите те да не знаят точно защо. 


Но да откриете подходящ аромат, който перфектно да приляга на Вашето излъчване и стил, не е толкова лесна задача. Дизайнерските къщи се надпреварват в създаването на оригинални парфюми, с разнообразни нотки, така че да угодят на различните вкусове. В случай, че сте новобранци в света на марковата парфюмерия, много е възможно да допуснете някои често срещани грешки, които ще Ви струват излишно пропилени пари. Ако искате да избегнете тази неприятна ситуация, вижте кои са тези грешки и не ги допускайте:

1.Купувате на сляпо 

Много от начинаещите купувачи на парфюми правят грешката да купят парфюм, без да направят предварително проучване. На първо място е важно да откриете какви аромати предпочитате. Те главно се класифицират според преобладаващите нотки, които съдържат - флорални, плодови, ориенталски, цитрусови и др. Разгледайте колекцията си или ако нямате такава, вижте в коя категория попада любимият Ви аромат. Така ще минимизирате възможността да се подведете по красивата опаковка или намалената цена. 

2.Пробвате много парфюми наведнъж

Вероятно много от Вас са попадали в ситуация, в която се прибират с чисто нов парфюм вкъщи и когато го напръскат отново върху кожата си, той вече не ухае така приятно, както в магазина. Едно от основните правила, които опитните носове в парфюмерийната индустрия стриктно спазват, е да не помирисват множество аромати един след друг. В някакъв момент обонянието Ви се обърква и Ви е не може да прецените как наистина ухае този парфюм. Затова задължително изберете максимум 3 парфюма, които да тествате. По възможност подушете силно кафе, между всеки отделен аромат. Така сетивата Ви ще могат да направят много по-точна преценка. 

3.Не пробвате върху кожата си

Напоследък все по-често в парфюмерийните магазини предлагат листчета, върху които може да напръскате уханието, за да усетите аромата. Проблемът идва в това, че биохимията на всеки човек е различна. Това означава, че един парфюм може да ухае по различен начин върху различни хора. Така че, когато харесате парфюма на приятелката, не прибързвайте да го купувате, преди да установите как ще ухае върху Вашата кожа. В противен случай отново рискувате да инвестирате в скъпа покупка, която няма да Ви влезе в употреба. 

4.Купувате от съмнителни търговци 

Магазинът, от който купувате парфюми, независимо дали става въпрос за физически или онлайн магазин, трябва да бъде с доказана репутация. За никого не е тайна, че имитациите на скъпи маркови парфюми са много често срещани навсякъде. Често прекалено ниската цена е един от най-очевидните сигнали, че продуктът, който Ви предлагат е менте. Освен, че ще се сдобиете с краткотраен и некачествен аромат, купувайки менте, Вие създавате риск за собственото си здраве. Много често фалшивите продукти са произведени с евтини материали, включително опасни химикали, за да печелят повече продавачите им. Освен това, те не преминават тестове за контрол на качеството, така че няма как да сте сигурни какво се съдържа в тях и дали няма да Ви навреди. 

5.Не комбинирате ухания 

Комбинацията от уханието на парфюма, лосиона за тяло, дезодоранта и т.н. всъщност е почти неповторима, защото едва ли някой друг използва точно същите продукти. Ако създадете умела комбинация от нотки, това ще се превърне във Ваша запазена марка, а околните често ще умират от любопитство кой е загадъчният аромат, който сме си купили. Е, единствено от Вас зависи дали ще им издаде своята малка тайна. Така че, експериментирайте смело, докато откриете заветното съчетание от аромати, което да покрие кожата Ви като нежен уханен воал.