Сидеров вдигна скандал след като нахлу в студио на БТВ

Шест години представяте нашата позиция като черна и ксенофобска и искате сега да изкарате всички протестиращи престъпници.

Сидеров вдигна скандал след като нахлу в студио на БТВ

Това заяви лидерът на „АТАКА" Волен Сидеров след като нахлу в студиото на BTV и повдигна скандал в предаване, в което участваха Асен Агов от ДСБ, заместник-председателят на Народното събрание и депутат от ГЕРБ Анастас Анастасов, заместник-председателят на ДПС и на ПГ Лютви Местан.


 

Шест години лъжете за фразата "Циганите на сапун". Осъдих Слави Трифонов след четири години процес, ще осъдя и вас защото вие сте позорна чалга телевизия. Ще поискам и пълна финансова ревизия", обърна се Волен Сидеров към водещите на сутрешния блок на БТВ.

 

Той упрекна водещите, че не са го поканили да участва в предаването, а са дошли представители на останалите парламентарни партии.

 

Водещите на предаването от своя страна се защитиха след като заявиха, че покана за участие е била отправена, но от пресцентъра на "Атака" не са отговорили.

 

Във вашето студио пускате хора, които са виновни за циганските размирици. За да стигна до българските зрители и да им кажа какво мисля, трябва да си платя. Това участие струва 3600 лв. без ДДС, изтъкна Сидеров.

Той съобщи, че за да участва в блоковете на Нова телевизия и bTV, трябва да се платят за 15 минути 5 пъти повече от това, което струва времето в БНТ.

 

По отношение действията на правителството за справяне с размириците той заяви, че правителството не може да се справи с ромския проблем.

 

Сега съм удовлетворен, че народът се събужда. Най-после те показаха, че могат да се справят с циганизацията в България. В Англия, когато станаха тези събития ги наричахте бунтари, бунтовници, а сега ги представяте тези млади момчета и момичета като екстремисти", заяви Волен Сидеров във връзка с протестите на млади хора след трагедията в село Катуница.

 

По време на скандала в предаването от своя страна Лютви Местан изтъкна: "Ние да си тръгнем ли, или да слушаме монолога на господин Волен Сидеров. Сидеров, няма циганска престъпност, няма турска престъпност, няма българска престъпност. Има престъпления, които се правят от турци, от българи или от роми".

 

Възмутени от поведението на Волен Сидеров участващите напуснаха предаването.