Общо 144 семейства от три общини в областта ще бъдат подпомогнати от кампанията на "КРИБ" – Добрич

Работодателската организация очаква предложения за подкрепа на семейства с деца, нуждаещи се от храна

Общо 144 семейства от три общини в областта ще бъдат подпомогнати от кампанията на "КРИБ" – Добрич

От работодателската организация "КРИБ" – Добрич съобщават за резултатите от дарителската им кампания за дните от 17 до 29 март. Помощ общо ще получат 144 семейства от три общини в областта с 392 деца, които в момента не  се хранят в детски градини и в училища. Това са деца на безработни, самотни или болни родители. 



Близо 50 нуждаещи се семейства от две общини в областта получиха хранителни пакети от "КРИБ" – Добрич

820 лева дарения са постъпили по сметката на "КРИБ" – Добрич от 23 до 26 март. С тях са били закупени 31 пакета храна, всеки на стойност 26,50  лева. Пакетите са раздали с приемо-предавателни протоколи  на семейства, чиито деца посещават учебни заведения в общини Генерал Тошево и Крушари.

На 29 март благодарение на Българската хранителна банка, която откликна на целите на кампанията, ще бъдат осигурени пакети с хранителни продукти за още 65 семейства от получените списъци. През миналата седмица бяха подпомогнати 48 социално слаби семейства от общините Балчик и Крушари. Така към момента общият брой на подпомогнатите семейства и тези, на които предстои да се предоставят пакети с храна, е 144.

Дарителска кампания набира средства за деца, живеещи в крайна бедност

По сметката на "КРИБ" - Добрич продължават да постъпват средства. По тази причина от работодателската организация очакват обосновани предложения за подкрепа на семейства с деца, нуждаещи се от храна, които ще бъдат разгледани по реда на постъпването им.