7 ползи от камината вкъщи

Камините са любими удобства, които повечето купувачи смятат за плюс при търсене и обзавеждане на нов дом.

7 ползи от камината вкъщи

Тези удобства създават допълнителна нотка на архитектурна жизненост на къщата, отвътре и отвън. Има много големи ползи от това да имате камина в дома си, ето седем от тях.


Уютен огън

Никой друг тип отоплителни уреди не предлага онзи вид уютна топлина, който можете да получите само и единствено от камината. Независимо дали имате открито огнище, камина за вграждане, печка на дърва или печка на пелети, можете да наблюдавате как танцува огънят с чаша вино в ръце, докато студ и снегът навън сковават земята. Истинска поезия, нали? Ето защо още днес трябва да потърсите най-изгодните за камини цени и да дерзаете – заслужавате го.

Освен това камините предлагат весело място, около което да се съберете заедно с вашите любими хора около пукащи пламъци и дръвчета, да се настаните в любимия си стол и да прочетете някоя добра книга или пък да се насладите на безброй други любими занимания на закрито.

Романтична обстановка

Седенето пред огъня с човека, когото обичате, може би отпивайки вино, може да бъде много романтично нещо. Малко функции в дома предлагат така мечтаното бягство, както една камина. Родителите, които имат проблеми с намирането на детегледачка, могат да се насладят на романтична огнена атмосфера, без да се налага да ходят някъде другаде.

Затопляне, когато електричеството е изгасено

Когато връхлитат най-лошите видове зимни бури, електричеството често спира. Ако имате камина, все още можете да поддържате топло у дома си и да имате много светлина. Междувременно хората без камини замръзват на студено и чакат комуналната компания да възстанови тока.

Огън за готвене

Ако имате камина или всякакъв вид печка на дърва, то значи имате допълнителното предимство да можете да готвите на нея. Спестете пари от сметката си за комунални услуги, като стопляте супата или кафето си на печката, докато в същото време огънят затопля дома ви. Винаги, когато електричеството прекъсва, яденето няма да е проблем за вас и вашето семейство, тъй като все още ще можете да готвите или да претопляте храна. Дори с камина на открито огнище можете да печете хляб или хот дог на клечка например.

Екологично отопление

Днешните уреди за изгаряне на дърва са невероятно ефективни, а и произвеждат много топлина за отопление на дома ви, което означава, че можете да използвате по-малко от изкопаемите източници енергия. Някои от най-новите модели дори правят възможно разпределението на топлината от уреда в целия дом, като се използват съществуващи за целта канали. Освен това, когато изгаряте дърва, използвате източник, който има нулев въглероден отпечатък.

Някои най-модерни уреди за изгаряне на дърва произвеждат толкова малко количество емисии, че  те се считат за напълно безвредни източници на топлина. Дървесината е устойчив енергиен източник, за разлика от изкопаемите горива. А няма нищо по-хубаво от това да се грижим за планетата, нали?

Намаляване на енергийните разходи

Тъй като разходите за електроенергия продължават да се покачват, камините се превръщат в популярен основен източник на отопление. Без съмнение струва по-малко да закупите дърва за огрев, отколкото да отоплявате дома си, използвайки комунални услуги, които зависят от изкопаеми горива.

Енергийна независимост

Камините дават възможност да бъдете по-малко зависими от комуналните компании. Можете да поемете отговорност за собствения си източник на гориво, включително за това колко плащате, поради различни опции откъде и как да получите дърва за огрев. Ако притежавате много силно залесени имоти, дори може да имате безкрайна доставка на безплатни дърва за огрев.

Ако всичко това звучи така прекрасно за вас, както за нас, то значи е време да пристъпите към обзавеждане на дома си с камина, за да можете да се насладите на всички тези многобройни предимства. Позволете си го, защото го заслужавате!