Защо обичаме да носим маркови часовници?

Часовниците, като няколко предмета в нашия живот, се предлагат в много различни форми, размери и може би най-важното - етикети с цени.

Защо обичаме да носим маркови часовници?

По-добър човек ли си в момента, в който започнеш да носиш скъп часовник? Не е задължително, но това, което наистина има значение, е как часовникът ви кара да се чувствате, веднага щом той се докосне до китката ви.



Но какво става с луксозните маркови часовници, които ни заинтригуват толкова много? Защо изобщо бихме изпитвали нужда да носим такъв? Ето ги и отговорите.

Имената на марките

Хайде, кой не започва да се вълнува моментално, когато чуе някой да говори за чисто новия си часовник Rolex? Има определени марки, които носят такава огромна репутация за създаване на безупречни луксозни часовници, че това не може да бъде пренебрегнато. Rolex е само една марка, тъй като има още Patek Philippe, Jaeger-LeCoultre, TAG Heuer, Omega, Breitling и десетки други. Тези имена са вкоренени в обществото и самото споменаване е достатъчно, за да развълнува хората. Не е наша вина, че искаме да носим предмети, които се считат за луксозни и уважавани.

Изключително качество

По отношение на споменатите по-горе имена на тези марки, всички знаем колко добър ще бъде един часовник Rolex или Omega – да, много повече от останалите. В крайна сметка, не всичко в живота е пари. Важно е да получаваме и много, много високо качество.

Излъчването ви се променя

Независимо дали става дума за свежа прическа, костюм от три части или двойка лъскави нови Brogues, със сигурност това може да има значение в света на бизнеса. За много хора навън, първите преценки се случват с пръв поглед, много бързо. Когато сте предприемач и вероятно организирате срещи, тогава добрата визия може да играе ключова роля във ваша полза. Един марков часовник дава усещане за изтънченост и може да ви накара да изглеждате по-голям професионалист.

Да, ще бъдете забелязани

Много рядко се случва да си купите луксозен часовник с цел той да е дискретен. Това е нещо, което искате да покажете на света, и ако не сте се научили вече, хората обикновено обичат да виждат скъпи часовници. Този аксесоар е просто един от онези елементи, на които хората не могат да устоят. Ще получавате много комплименти. Ще откриете, че и мъжете, и жените обичат да ви казват, че часовникът ви е зашеметяващ.

Отличавате се от тълпата

Носенето на часовник Rolex идва с отличаване от тълпата. Помислете за това: дънките, които носим, ризи, които обличаме и прическите, които имаме, са като едно цяло - всички подобни на всички останали. Колко често в офис от 100 души обаче виждате един и същ часовник? 

За толкова малък продукт, часовниците са невероятно уникални. Каишките, лицето на часовника, използваните материали или дори просто размерът: всички те варират толкова много. Всеки знае как изглежда Apple Watch или Casio, но можете ли да определите часовник Seiko или Daniel Wellington от няколко метра? Малко вероятно. Това като предизвиква любопитство от страна на другите и ви помага да се откроявате.

Нещо, което остава в поколенията

Може би някои хора възприемат механичните часовници като нещо, което нашите баби и дядовци биха носили. Но това, което те виждат като остаряло, другите виждат като пътуване назад във времето и шанс да продължат нещо важно в семейната си история. Този часовник може да е предаден от дядо син или внук, а кой знае къде ще отиде след това?

Часовниците означават различни неща за различните хора, но винаги става дума за нещо добро. Ако носенето на часовник ви прави уверени, чувствате се стилни и ви кара да вярвате, че ви дава предимство пред другите, носете такъв с гордост!