Два нови случая на коронавирус в Добрич

Два нови случая на COVID-19 са установени в Добрич, общо зараззените стават 8. Това стана ясно на редовния брифинг на Оперативния щаб.

Два нови случая на коронавирус в Добрич

Общо 412 души са с коронавирус у нас, заразата стигна и Русе. Става въпрос за мъж, прибрал се от Австрия. Там той е работил в ски курорт.  Това заяви на редовния брифинг на Оперативния щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски. Излекуваните са общо 20. 


Средната възраст на заразените е 46 години. Общият брой на хоспитализираните в страната е 146 души, от тях 14 са в интензивно отделение. В Кюстендил също има интубиран. 

За вчерашния ден има 33 души дали положителна проба. 23-ма от тях са хоспитализирани. В София случаите за денонощието са 21. Има двама нови хоспитализирани в „Света Анна“ ,19 в Александровска болница, в „Софиямед“ – 1,  в „Пирогов“ – трима, в МВР – един.  „В Пловдив има военнослужещ, който е интубиран и е в тежко състояние“, обяви Мутафчийски. 

Заразеният с коронавирус народен представител Хасан Адемов  от ДПС е настанен за лечение в болница, стана ясно още на брифинга. 

Регистрираните случаи по административни области са както следва: Бургас – 2; Варна - 3; Пловдив - 2; Добрич - 2; Стара Загора – 1; Хаскво – 1;  Сливен – 1; Кърджали – 1; Русе – 1; Перник – 1.