Регионалната библиотека „Дора Габе” в Добрич се включва виртуално в Похода на книгите

Походът на книгите се провежда от 2 до 23 април. Тази година инициативата в добричката библиотека е посветена на 100-годишнината от рождението на един от обичаните български писатели Валери Петров.

Регионалната библиотека „Дора Габе” в Добрич се включва виртуално в Похода на книгите

Предвид създалата се ситуация и мерките за недопускане разпространението на коронавируса Регионалната библиотека „Дора Габе” в Добрич предлага кратки видеоклипове с четене на приказки за малки и големи, откъси от книги и стихове от любими автори, които можете да видите на на сайта на институцията, както и във Фейсбук.


Всеки, който желае да се включи в онлайн похода на книгите, може да го направи като сподели кратък текст със своето мнение за предпочитан автор или произведение, както и вдъхновяващ цитат от книга до 21 април. Предложенията ще бъдат публикувани на 23 април. Когато извънредно положение отмине, мненията Ви ще помогнат  библиотеката да закупи липсващи заглавия във фондовете си.

Своите предложения можете да изпратите на имейл pr@libdobrich.bg или в съобщение на https://www.facebook.com/libdobrich/.

Библиотеката благодари на всички читатели, които проявяват заинтересованост да си върнат заетите книги, чиито срок изтича. Заетата литература ще бъде служебно презаписана.