Двама са починалите с COVID-19, заразените вече са 477

Общо 477 души у нас са заразени с коронавирус, смъртните случаи вече са 12. Това съобщи ръководителят на Националния оперативен щаб професор Венцислав Мутафчийски на редовния си брифинг.

Двама са починалите с COVID-19, заразените вече са 477

Нов случай на починал с коронавирус у нас. Става въпрос за 81-годишен мъж от Стара Загора. Той е издъхнал в болницата в четвъртък. Бил е приет с декомпенсиран диабет и кетоацидоза. „Проявил е белези на коронавирусна инфекция и такава на дихателните пътища. Много бързо е развил двустранна бронхопневмония и дихателна недостатъчност“, заяви ген.-майор Венцислав Мутафчийски по време на редовния брифинг на Оперативния щаб. 



По време на редовния брифинг на Националния оперативен щаб стана ясно, че още един човек с положителна проба е починал. Става въпрос за 58-годишен мъж от София, настанен в "Пирогов". 

Общо 477 души са заразените с коронавирус в България до момента. През изминалото денонощие диагностицираните с положителна проба за COVID-19 са 28. От тях 8 са приети в болница. За последните 24 часа нови заразени има в следните градове: София – 21; Пловдив - 2; Смолян – 2 ; Бургас - 1; Кърджали - 1; Велико Търново – 1.

След проведенето тестувано на народни представители и контактувалите с тях стана ясно, че и съпругата на депутата от ДПС Хасан Адемов е заразена с вируса, обявиха на брифинга. 

Заразените от медицинския персонал вече са 21 човека. 

Излекуваните са 30 души. Новите са 5 във ВМА, един от Пещера и един от Пловдив. Общо са излекувани 20 мъже и 10 жени. Най-младият излекуван е 27-годишен мъж, а най-възрастният - 80-годишен. Средната възраст на излекуваните е 47 години.