Дезинфектанти и лични предпазни средства са осигурени от дарителската кампания на МБАЛ - Добрич

35 935,78 лева общо са изразходени от обявената дарителска кампания на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич, в която се включват граждани и местният бизнес за подпомагане на лечебното заведение по време на извънредно положение.

Дезинфектанти и лични предпазни средства са осигурени от дарителската кампания на МБАЛ - Добрич

От пресцентъра на болницата съобщават, че са закупени дезинфектанти за  10 888,44 лева, 16 840 лева са послужили за осигуряване на защитно облекло и лични предпазни средства. Направено е авансово плащане в размер на 5583,60 лева за дезинфекционни апарати. Припомняме, че МБАЛ се обърна с апел към бизнеса и гражданите за набиране на средства за закупуване на два дезинфекционни апарата. Цената на единия е 6 204 лева. С тях ще се обработват помещенията в Отделението по инфекциозни болести, Операционния блок и Интензивните сектори.



С 2 623,06 лева е закупено оборудване на кислородна инсталация в Спешното отделение /реанимационен сектор/. 

През миналата седмица на редовното си заседание ОбС – Добрич реши лечебното заведение да бъде подпомогнато с 50 000 лв. Местната власт на Генерал Тошево също даде съгласие МБАЛ – Добрич да бъде подпомогната финансово с 20 000 лева.

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде заповед, с която определи лечебните заведения и съответните структури в тях, които да извършват лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19. От заповедта стана ясно, че за област Добрич това ще става в Многопрофилните болници за активно лечение в Добрич, Балчик и Каварна.