Дезинфектанти и лични предпазни средства са осигурени от дарителската кампания на МБАЛ - Добрич

Дезинфектанти и лични предпазни средства са осигурени от дарителската кампания на МБАЛ - Добрич
35 935,78 лева общо са изразходени от обявената дарителска кампания на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич, в която се включват граждани и местният бизнес за подпомагане на лечебното заведение по време на извънредно положение.

От пресцентъра на болницата съобщават, че са закупени дезинфектанти за  10 888,44 лева, 16 840 лева са послужили за осигуряване на защитно облекло и лични предпазни средства. Направено е авансово плащане в размер на 5583,60 лева за дезинфекционни апарати. Припомняме, че МБАЛ се обърна с апел към бизнеса и гражданите за набиране на средства за закупуване на два дезинфекционни апарата. Цената на единия е 6 204 лева. С тях ще се обработват помещенията в Отделението по инфекциозни болести, Операционния блок и Интензивните сектори.


С 2 623,06 лева е закупено оборудване на кислородна инсталация в Спешното отделение /реанимационен сектор/. 


През миналата седмица на редовното си заседание ОбС – Добрич реши лечебното заведение да бъде подпомогнато с 50 000 лв. Местната власт на Генерал Тошево също даде съгласие МБАЛ – Добрич да бъде подпомогната финансово с 20 000 лева.


Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде заповед, с която определи лечебните заведения и съответните структури в тях, които да извършват лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19. От заповедта стана ясно, че за област Добрич това ще става в Многопрофилните болници за активно лечение в Добрич, Балчик и Каварна.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+