Всички заразени с COVID-19 в област Добрич са в добро общо състояние

Всички заразени с COVID-19 в област Добрич са в добро общо състояние
Първите двама добруджанци, хоспитализирани в инфекциозно отделение на МБАЛ - Добрич с положителни резултати за COVID-19, вече са изписани от лечебното заведение и в продължение на 28 дни са поставени под домашна карантина.

Това съобщи директорът на РЗИ Добрич и секретар на Областния координационен щаб д-р Светла Ангелова. Тя уточни, че мярката от допълнително поставяне под карантина е в изпълнение на заповед на министъра на здравеопазването. Към настоящия момент в инфекциозно отделение продължават да са настанени 4 пациенти. Припомняме, че общо далите положителен резултат на тест за коронавирус в областта до момента са 11 души.


Ежедневно служителите на ОД МВР извършват проверки на поставените под карантина лица, както и на търговските обекти за спазване на въведените ограничителни режими. На април при проверки в областта са установени едно лице, неспазващо наложената му карантина и един търговски обект, нарушил въведените ограничения, информират от полицията.


Днес ОД МВР Добрич е извършила 458 проверки на лица, поставени под карантина и е установено едно нарушение. Всички констатирани нарушения се предават на районните прокуратури.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+