50 пакета с хранителни продукти раздадоха на нуждаещи се ученици от Добрич благодарение на дарители

До 13 май удължиха извънредното положение в страната. Учениците остават по домовете си, където се обучават дистанционно.

50 пакета с хранителни продукти раздадоха на нуждаещи се ученици от Добрич благодарение на дарители

Има нуждаещи се деца, обаче, за които изхранването в училище от  кампанията “Топъл обяд” на Българския Червен кръст е жизненоважно. В момента то не се осъществява заради въведените мерки и неприсъствието на учениците в учебните заведения. 



Нуждаещи се ученици от Добрич ще получат хранителни продукти благодарение на преподавателите им

19 са крайно нуждаещите се деца от Основното училище „Н. Й. Вапцаров“ в Добрич, за които се осигурява храна от акцията на БЧК. За тях в края на март месец бяха осигурени продукти от първа необходимост по инициатива на преподавателите им. Учителите събраха средства, за да бъдат закупени продукти на стойност 20 лева за всяко дете. 

Над 50 ученици от ОУ „Н. Й. Вапцаров“ в Добрич нямат компютри, медиатор помага за обучението им

Доброто дело на учителите се е разпространило. То е стигнало до хора с добри сърца, изявили желание да дарят средства за осигуряване на още пакети за ученици от ОУ „Н. Й. Вапцаров“. Това съобщи за Добрич Онлайн директорът Тошко Керанов. 


Благодарение на трима дарители днес бяха раздадени 50 пакета със стоки от първа необходимост на нуждаещи се деца от учебното заведение, както и на многодетни семейства. 1 000 лева е предоставила Юлияна Гианти, по 100 лева за акцията са дали Ива Атанасова и Веселин Алексиев. Освен хранителни продукти, на децата раздадоха и учебни материали за подготовка у дома. 


Учениците получиха хранителното подпомагане с осигурен транспорт от Община Добрич и БЧК – Добрич. Децата, които живеят в близост до учебното заведение, дойдоха лично да получат своя пакет. 

Ежедневно на учениците от ОУ „Н. Й. Вапцаров“ се припомнят мерките за ограничаване разпространението на COVID-19.