Най-после обвиниха шофьора-убиец от Симеоновград

23-годишният Данаил Георгиев, който пиян уби с кола шестима младежи на Великден, най-сетне бе обвинен. Ако вината му се докаже, той може да получи от 5 до 15 г. затвор.

Най-после обвиниха шофьора-убиец от Симеоновград
След 5-месечно забавяне прокуратурата най-после повдигна обвинение на шофьора-убиец от Симеоновград, който навръх Великден помете с колата си шестима младежи.

Данаил Георгиев е обинен в причиняване на смърт по непредпазливост, предизвикана след употреба на алкохол, довела до смъртта на повече от един човек, съобщи днес наблюдаващият прокурор Павел Жеков.

Ако вината му се докаже в съда, 23-годишният младеж може да получи от 5 до 15 години. По думите на прокурора, психичното състояние на Георгиев позволява носенето на наказателна отговорност.

Данаил продължавал да твърди, че не помни нищо от целия ден преди катастрофата, както и че не той е шофирал автомобила, а братовчед му Живко.

Въпросният Живко също има повдигнато обвинение, но то е за предоставяне на автомобил на човек в нетрезво състояние.

От прокуратурата обясниха, че окончателно са отпаднали версиите за участие на друга кола в инцидента, както и за състезание между автомобили. Очаква се обвинителният акт срещу Георгиев да бъде внесен в съда през октомври.