12 случая на COVID-19 са установени днес в страната

През днешния ден са доказани 12 нови случая на COVID-19 в страната. 7 от тях са в София, 3 в Кюстендил и 2 в Смолян. Лабораториите продължават да работят.

12 случая на COVID-19 са установени днес в страната

Така общият брой на заразените в България става 593 по данни на Националния оперативен щаб.


233 са лицата с потвърден COVID-19, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия. 27 са пациентите, които са в интензивни отделения и клиники.

Починалите лица, при които е установен COVID-19, са 24.

Днес в МБАЛ - Шумен е починал 65-годишен мъж, който при хоспитализирането си е дал положителна проба за COVID-19. Пациентът е настанен на 26 март във вътрешното отделение на шуменската болница, където е диагностициран с пневмония. Веднага е направен PCR тест, който е доказал коронавирусна инфекция. Назначени са допълнителни изследвания, в това число и образни, на база които при пациента е установен карцином на бял дроб. През последните два дни на мъжа са направени още два PCR теста, които са дали отрицателен резултат. Състоянието на пациента обаче се е влошило и той е издъхнал, съобщават от Министерството на здравеопазването като се позовават на информация от областната болница в Шумен.