Шабленският „Елпром ЕМЗ“ произвежда предпазни шлемове

Шабленският „Елпром ЕМЗ“ произвежда защитни предпазни шлемове.

Шабленският „Елпром ЕМЗ“ произвежда предпазни шлемове

Маската за многократна употреба носи търговската марка „Emz 2020“ и е с размер 35х30 сантиметра, съобщават от пресцентъра Община Шабла. 



Защитният шлем предпазва лицето от пръски и капки при директни въздействия на течности. Шлемът покрива и предпазва напълно очите, носа, устата и е устойчив на удар, атмосферни условия и химикали. Предпазната маска се изработва от АРЕТ фолио, напълно прозрачна е, лесно се почиства, измива и дезинфекцира.


Управителят на „Елпром ЕМЗ‘ инж. Димитър Арнаудов е споделил, че в завода се произвеждат по 500 защитни шлема на ден, до момента на пазара са реализирани 2 500 броя, а на склад разполагат с материали за производството на 14 000. 

До момента, „Emz 2020“ са доставени на общините в Шабла, Добрич, Варна, Тервел, както и на над 20 производствени фирми, банки и сервизи. Защитни шлемове се доставят и на частни клиенти при поръчка. 

“Елпром ЕМЗ “ е фирма, специализирана  в  производство на  токови измервателни маслени и сухи трансформатори. От 2017 година заводът произвежда и зарядни  станции за  електромобили.