Скъсани са част от лентите на детските съоръжения в Добрич, напомнящи за забраната да се посещават

На част от местата сигналните ленти вече са мираж

Скъсани са част от лентите на детските съоръжения в Добрич, напомнящи за забраната да се посещават

Сигнални ленти бяха поставени от Община Добрич на детските и спортни съоръжения в града. Целта е да обозначават и напомнят на гражданите, че ползването им е забранено.


Заповедта за ограничаване на посещенията им беше издадена от кмета Йордан Йорданов само няколко дни след обявяването на извънредно положение в страната. От 21 март влезе в сила и мярката, наложена от здравния министър Кирил Ананиев, за преустановяване посещенията в паркове и градини, спортни и детски площадки, както и съоръжения на открити и закрити обществени места. 

Част от сигналните ленти, обозначаващи забраната, вече са скъсани. Може би някои хора смятат, че по този начин ще свалят и заповедта, наложена от Министерството на здравеопазването. Няма я лентата, която цели да избоде очите, която напомня и крещи – преустановено е посещението на детските и спортни съоръжения. Може би така съвестта при ползването им е по-чиста. Някой просто решава, че мярката не е необходима. Следователно не са нужни и сигналните ленти.  Кому е нужно да го прави? Ако е зрял човек, то значи няма никаква съвест. Ако са деца, кой ги е пуснал на място, забранено за посещение? Големият проблем не е в скъсаната лента, който може да се определи като малка вандалска проява. Проблемът е в неспазването на правилата, за което може да се наложи да платим скъпа цена. Проблемът е в хората, продължаващи да обикалят паркове и градини с новите си кецове и розови очила. Скъсаната лента е просто капка в океана, наречен COVID-19. Предстоят топли и слънчеви дни, но.. останете си вкъщи!

Преди


След


Преди


След


Преди 


След