Задържаха под стража добричлията, нападнал и ограбил 12-годишно момиче

По искане на Окръжната прокуратура в Добрич съдът взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на опасен рецидивист за грабеж, съобщават от Апелативната прокуратура във Варна.

Задържаха под стража добричлията, нападнал и ограбил 12-годишно момиче

Състав на Добричкия окръжен съд уважи искането на Окръжната прокуратура и взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на 28-годишния Георги Г. Младият мъж е бил привлечен като обвиняем от прокуратурата за грабеж, представляващ опасен рецидив – престъпление по член 199, ал. 1, т. 4 от НК. В рамките на 24-часовото задържане по Закона за МВР Окръжната прокуратура в Добрич е внесла искането в съда за задържането под стража на Георги по образуваното бързо досъдебно произовдство. 



На 12 април тази година около 15,20 часа в подлез в град Добрич чрез сила 28-годишният обвиняем отнел мобилния телефон на 12-годишно дете. Непосредствено след деянието ограбеното момиченце е посочило Георги Г. като извършител на грабежа. 

Задържаха мъж от Добрич, нападнал и ограбил 12-годишно момиче

Обвиняемият е осъждан два  пъти. На 15 февруари тази година е изтърпял двегодишна ефективна присъда също за грабеж. Преди това е бил осъждан за блудство. 

Определението на Добричкия окръжен съд, с което е взета най-тежката мярка за процесуална принуда на Георги Г. – задържане под стража, подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.