Велоалея ще свързва Балчик с Курортния комплекс „Албена“

Велоалея ще свързва Балчик с Курортния комплекс „Албена“
С европейско финансиране, Община Балчик започва възстановяването на 8,7 км велосипедна алея от гр. Балчик до Курортен комплекс „Албена“, съобщават от Областния информационен център в Добрич.

Проектът „Възстановяване на велоалея в сервитут на път DOB 1149“ е на стойност 262 942, 90 лв. и се осъществява със средство от Стратегията на Местната инициативна група „Балчик-Генерал Тошево“, по подмярка 7.5 „Инвестиции за публично ползване в инфраструктура за отдих, туристическа инфраструктура“.


Ще бъде ремонтиран велосипеден маршрут, който не е поддържан повече от 30 години. Това е довело до обрастването му с дървета и храсти, липса на асфалт на много места и разрушаване в много от участъците.


Планираните проектни дейности включват възстановяване на 6,5 кв. км от асфалтовото покритие, разчистване на терена, възстановяване на нарушените участъци до спирка „Изгрев" и спирка „Овчаровски плаж". Велоалеята ще бъде маркирана по цялата й дължина и ще бъдат монтирани пътни знаци, регламентиращи движението по нея. В района на спирка „Сборно място" ще бъде монтирана информационна табела с туристическите обекти на територията на община Балчик.


Възстановяването на велосипедния маршрут ще предостави възможност, както за колоездене, така и за обогатяване на средата за отдих в община Балчик.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+