Контролът на градските КПП-тата ще бъде засилен по време на четирите почивни дни

Това стана ясно на провел се днес брифинг на Професионалното ръководство на МВР.

Контролът на градските КПП-тата ще бъде засилен по време на четирите почивни дни

Припомняме, че със заповед на министъра на здравеопазването бяха създадени  контролно-пропускателни пунктове на влизане и излизане от Добрич. През КПП-тата се пропускат пътуващи само по неотложни причини - трудово естество, здравословни причини, завръщане у дома, които се удостоверяват със служебна бележка от работодател или служебен документ - карта, медицински документ, документ за самоличност.



По време на предстоящите великденски празници и четирите почивни дни контролът на пунктовете ще бъде засилен. По думите на главният секретар на МВР Ивайло Иванов няма да се издава нова заповед за напускането на областните градове. Единствената разлика в четирите почивни дни е, че основанието "отиване на работа" отпада.

Иванов коментира, че от направените на случаен принцип на проверки на 9000 деклараци на КПП-тата са установени множество нарушения. 641 лица, които са посочили основание "отиване на работа" нямат сключени договори за трудова дейност. 80 лица са посочили, че отиват на работа, а всъщност са регистрирани в Бюрата по труда. "Полицаите не са сложени на КПП-тата за подигравка, ограниченията са само, за да се запази здравето на хората", заяви Ивайло Иванов.

Той призова всички да си останат вкъщи и да празнуват, след като заразата премине.